Objavljeno: 22/12/2017

Advent udruga okupio brojne posjetitelje

Održana je i kazališna predstva 'Šlampavi Djed Mraz'

/slika/vijesti/2017/2017_12/2017_12_664_x_495/171222_advent_udruga.jpg

U okviru programa nazvanoga Advent i Nova godina u Grubišnom Polju sinoć je ispred Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman održan advent grubišnopoljskih udruga. Naime, udruge su građanima ponudile sve ono što se na adventskim odnosno božićnim sajmovima inače nudi: od kuhanih kobasica, preko kolača, toplih napitaka čaja i vina, do božićne pšenice, suvenira i rukotvorina. Posjetitelje je zabavljala i Limena glazba Češke besede Velikih i Malih Zdenaca božićnim pjesmama, te je atmosfera bila toliko dobra da se u jednom trenutku unatoč hladnoći zaplesalo pa i zapjevalo.
Svi posjetitelji s odobravanjem su govorili o ovakvim načinom obilježavanja adventa odnosno predblagdanskoga vremena. Sinoć su tako izlagali članovi Udruge osoba s invaliditetom Grubišno Polje, Češke besede Velikih i Malih Zdenaca i Grada Grubišnoga Polja, Matica umirovljenika, Zajednica Mađara Grubišnoga Polja, Centra za inkluziju i socijalne potrebe, Policijska postaja Grubišno Polje, Udruga Iglica, te OPG Pavičić.
Istovremeno, sinoć je u kinodvorani Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman izvedena kazališna predstava nazvana 'Šlampavi Djed Mraz'. koju je za najmlađe Grubišnopoljce izvelo Kazalište Tvornica lutaka, te u interaktivnoj predstavi dobro ih nasmijalo.
Program Advent i nova godina u Grubišnom Polju nastavljaju se i danas. Uz čarobnu kuću Djeda Božićnjaka, koja je i sinoć bila ispunjena, večeras je u 18,30 sati božićni program CIK-a dr. Franjo Tuđman i Dječjega vrtića Tratinčica. Potom će u 20 sati ispred CIK-a pjevati zbor mladih župe sv. Josipa, a nakon toga je zabava uz sastav Ledina u hotelu Bilogora.(RGP)